dinsdag, maart 14, 2006

Bericht uit New Mexico

Een bericht van Marcelle uit New Mexico - HI! I have finally figured out how to use the Blogspot... We are all doing well here... Busy as always. I still work at the university, NM Tech...Brian and I have 2 children now 2 boys Aiden is 20 months and Owen is 4 months. Michiel and wife Molley now have 2 children and are expecting #3 in July. They still have their restaurant. If you are interested the website for that is www.socorrosprings.com

Justin got married in September. He has received his PhD in Chemistry and if waiting to see if he received a job in Belgium... Teri will be a Dr. in May, when she graduates from medical school. Hans and Gabrielle are keeping busy with the horses, dogs etc. They are in the process of getting a new house.
Someday we will get back over to NL. Brian has never been there... maybe when the kids are older....

Terug uit Noorwegen

Selma en Hanneke zijn terug van vijf dagen Noorwegen. Ze hebben een flinke frisse neus gehaald en veel gedaan. Het was er erg koud en zoveel sneeuw hadden Saskia en Gijs nog nooit mee gemaakt. Ze hebben dan ook mooie skitochten gemaakt door de bossen.
Selma heeft als een blok geslapen, en daarmee is ook weer een van de doelen bereikt. Hopelijk kan ze de rust een tijdje vasthouden.

Het 'vakantieverblijf' cq huis van Saskia en Gijs.

Gijs zet de ski's in de wax.

Vigeland Park in Oslo.

maandag, maart 13, 2006

Akke viert verjaardag

Akke vierde zondag haar 41e verjaardag. Het was weer een dolle boel, met veel balonnen, taart en hapjes. De kinderen bouwden een Duplo-dierentuin en Mathijs ging helemaal op in zijn rol van garcon. Nog nooit werden we zo snel van onze drankjes voorzien!

Vlak voor de frietjes werd er gefeest op de muziek van Pater Moeskroen.

donderdag, maart 09, 2006

Selma naar Noorwegen

Na een druk, vermoeiend en spannend jaar, gaat Selma van een lang weekend rust genieten. Ze is vanochtend om kwart over zeven samen met een vriendin vertrokken richting Hagan, Noorwegen. Saskia en Gijs vangen haar ongetwijfeld warm op, ook al is het buiten -10 en ligt er een dikker pak sneeuw dan ooit.
Het plan is om lekker te skiŽn, bij te kletsen met haar zus en vooral volle nachten te slapen, zonder onderbrekingen van het grut. Ondanks dat mooie vooruitzicht had ze veel moeite met afscheid nemen, want ze is nog nooit zo lang van haar kroost weg geweest. Selma komt maandagavond terug. En geen zorgen: ik zorg goed voor ze, ondersteund door opa, oma en grootmoeder. Selma: geniet ervan!

maandag, maart 06, 2006

Nieuwe website enthousiast ontvangen

Terwijl het buiten koud en wit is, stromen binnen de warme mailtjes binnen. De nieuwe Heynekrant wordt enthousiast ontvangen. Vooral blije klanken van familie uit het buitenland. Zo mailt Saskia uit Noorwegen: 'Je bent een held! Zeker voor de in het buitenland wonende Heynekampen is de krant een leuke manier om op de hoogte te blijven. Ook al horen we tot de minderheid zonder digitale camera, we zullen zeker ons best doen om de buitenwereld van ons gedoe hier op de hoogte te houden'. Dat horen we graag - laat het gedoe maar komen! Er is overigens weer een halve meter sneeuw gevallen in Hagan, daar kunnen wij voorlopig niet tegenop.

Grote Hans uit de VS heeft al nieuws: 'Leuk dat de Heynekrant weer actief wordt. Ik heb al een roddel voor je: Molley (van Michiel) verwacht weer een uitbreiding. Moab vertelt het aan iedereen die langs komt!' Gefeliciteerd! Laat de foto's maar komen, als het zover is.

Dichter bij huis, maar niet minder enthousiast is Eveline. Zij wil graag leren webloggen. 'Kan ik jullie weer op de hoogte houden van het bezoek van Paul en Sharon, die ergens eind mei Nederland bezoeken. Misschien een reden voor een uitje met z'n allen op de hei...'. Goed plan.

Je kan overigens eenvoudig commentaar achterlaten, door op de link 'reacties' te klikken die rechts onder elk bericht staat. Deze functionaliteit vervangt het aloude prikbord.
Ik werk nog aan de Blogger-handleiding, die komt er spoedig aan.

woensdag, maart 01, 2006

Heynekrant nieuwe stijl


Houten, 1 maart 2006 - Na ruim vijf jaar Heynekrant is het tijd voor een nieuwe fase: Heynekrant goes weblog. Het grote voordeel: elk familielid kan vanaf nu direct, zelf op de Heynekrant publiceren, zowel berichten als foto's.

Hoe het begon
In oktober 2000 start de Heynekrant als een familie-experiment, in eerste instantie gericht op familie die voortkomt uit het huwelijk van Nicoline Heynekamp-Bakker en Chris Heynekamp. Al snel worden ook andere neven en nichten actief en ontvangen we berichten van familie uit de Verenigde Staten en Nieuw Zeeland. De Heynekrant groeit uit tot een website waar lief en leed met elkaar gedeeld wordt. Van flauwe grappen tot serieuze zaken.

2000-2004
Het model was simpel: ik ben de redactie. Getrouwd met Selma, een ras-echte Heynekamp. Iedereen die iets te melden heeft, mailt het naar mij en ik plaats het op de website. Echter: door persoonlijke omstandigheden en de komst van een paar nieuwe Heynekampjes heb ik minder tijd om de Heynekrant actueel te houden dan een paar jaar geleden. Het afgelopen jaar heeft de website stil gelegen. Daarom is het tijd voor een nieuwe opzet, waarbij alle familieleden zelf direct aan de knoppen kunnen!

Maart 2006: Heynekrant goes weblog
Het traditionele redactie-model is niet meer van deze tijd. Iedereen heeft tegenwoordig een digitale camera en sinds de komst van weblogs is het niet zo belangrijk meer dat je foutloos kan spellen om op een website te publiceren. De Heynekrant gaat daar graag in mee en stapt over op de techniek van Blogger. Dat betekent dat elk familielid een redactie-account op www.blogger.com kan krijgen en daarmee direct op de voorpagina van de Heynekrant kan publiceren. Zowel tekstberichten als foto's. Sneller kan het niet.

Nieuwe vormgeving
Met deze overstap verandert ook de vormgeving van de Heynekrant. Het leuke van de techniek van Blogger is, dat de vormgeving los staat van de inhoud. Het is heel eenvoudig om na verloop van tijd voor een nieuwe stijl te kiezen, waar de bestaande berichten in overgegoten worden. Ik heb na een paar avonden experimenteren gekozen voor een strak en beeldend template, waarbij ik de achtergrondfoto regelmatig aanpas aan een actueel thema.
De 'oude' website blijft voorlopig nog gewoon toegankelijk, inclusief alle nieuwsberichten uit de periode 2000-2004. Klik daarvoor in de rechterbalk op 'Heynekrant 2000-2004'.

Experimenteer maar raak
Het leuke van Blogger is, dat je als redacteur weinig kan verprutsen. Ik blijf de eindredactie doen en als er hele rare dingen gebeuren dan pas ik dat wel aan. Het motto is nu vooral: experimenteer maar raak. Probeer maar eens een bericht te plaatsen en kijk wat er gebeurt. Je kan je eigen berichten altijd weer verwijderen als het niet goed is.

Wil je een Blogger-account voor de Heynekrant?
Hoe meer actieve redactieleden, hoe beter! Dus ben je een Heynekamp en wil je ook een Blogger-account? Mail je verzoek even naar redactie@heynekamp.nl en het komt voor elkaar!
Veel plezier met de Heynekrant nieuwe stijl!

Elco (de redactie)