dinsdag, april 11, 2006

Fietsen zonder zijwieltjes

Tante Saskia, oom Gijs, Petter en Mikkel uit Noorwegen zijn in Nederland. Ze logeren deze dagen bij Grootmoeder, dus Bente, Douwe en mama brengen de dinsdag door in Maarsbergen. Bente claimt haar tante om met de prinsessen-Playmobil te spelen.

's Middags leert oom Gijs Bente fietsen zonder zijwieltjes, op een nieuw, groter fietsje dat mama bij Van Dijk koopt. Het gaat geweldig, alleen aan het remmen moeten we nog even werken. Detail. Bente is apetrots.
Douwe moet vooral erg wennen dat hij niet meer ziek is en dus ook niet meer de hele dag op schoot hoeft te zitten. Hij doorstaat een paar heftige driftbuien, zoals we die voorkort alleen van Bente kenden. Meneer groeit op!

maandag, april 10, 2006

Douwe flinke griep

Twee dagen na thuiskomst van Lanzarote, is Douwe geveld door een flinke griep. Ruim 40 graden koorts, weinig eten en in eerste instantie ook slecht slapen. Na drie dagen de dokter gebeld - 'even aankijken'. Na zes dagen naar de huisarts - 'flinke griep, kijk nog maar een paar dagen aan'. Zielig, zo'n ziek, klein mannetje. Hij is er na een week helemaal klaar mee. Hij hangt met zijn bleke, uitgetelde gezichtje alleen maar op schoot. Gelukkig drinkt (en poept!) ie goed.
Op dag 10 krijgen we eindelijk een antibiotica-kuurtje dat onmiddelijk aanslaat. Eindelijk zakt de koorts en krijgt Douwe weer praatjes.

donderdag, april 06, 2006

Bente bakt wentelteefjes

Bente wil graag overal mee helpen en alles zelf doen. Dat is de leeftijd, maar ook nog eens genetisch zwaar benadrukt. Vandaag mag ze zelf wentelteefjes bakken, ondersteund door papa. Ze vindt het prachtig en het resultaat is erg lekker. Dat doen we vaker!

zaterdag, april 01, 2006

Vakantie op Lanzarote

Bente en Douwe zijn terug van een weekje Lanzarote. Zon, zee en erg prettige temperaturen. Samen met papa, mama, opa en oma doorstaan ze de reis van 4,5 uur met het vliegtuig prima. Eenmaal op het eiland genieten ze zichtbaar van het zomerse weer. Zon, een lekker zwembad en strand op loopafstand zijn voldoende ingredienten voor een geslaagde vakantie. En dankzij de inzet van opa en oma zijn Selma en Elco ook lekker uitgerust!

Bente speelt een potje Zwarte Pieten met mama en papa.

Bente en Douwe hebben al snel hun favoriete obers in het restaurant (en dat is wederzijds). Hier is Bente met haar grote vriend 'Ola'.

Het hoogtepunt van de dag: de mini disco om half negen 's avonds. Bente, maar ook Douwe, gaan helemaal los op Bob de Bouwer, Veo Veo, Star Trekkin' en Dragostea Din Tei.