zondag, februari 26, 2006

Kwartetten bij Merlijn en Tijmen

Vandaag gaan we naar Twanneke in Alkmaar, Elco's nichtje. Bente vindt het leuk om met Tijmen en Merlijn te spelen. Helemaal als het Nijntje-kwartetspel tevoorschijn wordt gehaald. Eindelijk een kwartetspel waarbij je niet hoeft te lezen. Bente vindt het geweldig. En het leuke is: we mogen het spel lenen, dus kunnen thuis onze lol op!

Bij het buiten spelen maakt Bente een enorme schuivert op haar snuffert. Ze bloedt flink aan de rechterkant van haar gezicht. Gelukkig valt het mee na het schoonmaken, maar het zal best een blauwe plek worden. Wat heeft ze nou geleerd? 'Nooit rennen met je handen in je zakken!'

zaterdag, februari 25, 2006

Potje schminken

Bente krijgt geen genoeg van carnaval. Gelukkig beschikt Selma ook over een schmink-brevet (overgehouden aan de Jamboree van tien jaar geleden) en Bente wordt dan ook zonder moeite omgetoverd in een 'strip-poes'. Elco wordt in een moeite door een kikker en dan moet Selma er ook maar aan geloven. Een mooi konijn.

Douwe twijfelt. 'Is dit nou leuk, of eng?'

vrijdag, februari 24, 2006

Dollen op de bank

Na het eten is het tijd om te dollen. Dan zit er weer brandstof in en gaan Bente en Douwe even helemaal los. Bij voorkeur met harde muziek en kussens en kleden op de grond. Er wordt dan zo'n vijftien minuten wild gerend, gegild en gedanst. Daarna zijn ze moe en kunnen ze naar bed. Heerlijk voorspelbaar.


maandag, februari 20, 2006

Carnaval bij de Beun

Bente is in de ban van carnaval. Ze mag deze hele week verkleed naar de Beun, dus roept ze steeds 'Ik mag drie keer verkleed!'. Het feit dat ze verkleed over straat mag, is ook wel heel bijzonder. Vandaag barst het van de princessen. Bente is een lieveheersbeest-elf. Gelukkig ook met een toverstafje. En 's middags zijn ze geschminkt. En dansen op Snappie. Top-feest!


Bij Douwe in de groep wordt er nog niet zo actief aan carnaval gedaan. En dat is maar goed ook, want hij doet zo al gek genoeg.

donderdag, februari 16, 2006

Middagje Ballorig

Het is al een paar dagen prutweer, en het is toch prettig als Bente en Douwe hun energie kwijt kunnen. Een midagje naar Ballorig is daar zeer geschikt voor. Bente gaat helemaal uit haar dak en rent als een gek rond. Deze keer zijn vooral de trampolines erg in trek.
Ook Douwe vindt het fantastisch. Hij laat graag aan iedereen zien dat hij net kan loslopen en weet met zijn brede grijs iedereen in te pakken.

dinsdag, februari 07, 2006

We zijn er weer!

Hoera! We zijn er weer! Vanaf vandaag hebben Bente en Douwe weer een eigen webstek, waar we foto's, uitspraken en andere avonturen op kwijt kunnen. Dit als voorloper op de vernieuwde Heynekrant, die 1 maart van start gaat. Dus: hou het gepeupel vanaf nu weer in de gaten via www.heynekamp.nl/bente&douwe!