dinsdag, maart 14, 2006

Mama terug uit Noorwegen

Maandagavond, rond negen uur, komt mama weer thuis na vijf dagen Noorwegen. Hoera! Bente mag opblijven, want slapen gaat niet lukken. Terwijl papa naar Schiphol rijdt om mama op te halen, wacht Bente in pyama met grootmoeder op de bank.
Als mama binnen komt springen de tranen in Bente's ogen. Na een dikke knuffel zijn haar eerste woorden: 'Mag ik m'n cadeautje?'. Eh... verder is ze helemaal niet materialistisch opgevoed hoor! Gelukkig had mama wat meegenomen: een dieren-bestek, Barby-kindje en nieuwe kleertjes voor Babypop! Bente is helemaal gelukkig. En niet in de laatste plaats omdat haar mama er weer is.
Douwe laat er minder van merken. Als mama hem de volgende morgen uit bed haalt, kijkt hij haar slaperig aan. Boos? Misschien... maar het trekt in de loop van de dag wel bij.

zondag, maart 12, 2006

Naar buiten

Terwijl mama in Noorwegen met -10 door de bergen skiet, hangt in Nederland al het voorjaar in de lucht. Bente wil naar buiten! Oma en opa zijn er ook. Oma knipt wat takken klein en opa hangt de schommel weer een stukje hoger. En Bente Skippybalt er lekker tussen door.
Omdat Douwe nog geen goede buitenschoentjes heeft, blijft hij nog even binnen.

Het gaat best goed zo, vijf dagen zonder mama. Natuurlijk missen we haar, maar Bente en Douwe gedragen zich voorbeeldig. We hebben dan ook genoeg leuke programma-onderdelen, met op zaterdag het verjaardagsfeestje van Twan en zondag van Akke. Genoeg afleiding. Maar ondertussen worden de nachtjes wel geteld...

zondag, maart 05, 2006

Verjaardag van Dorien

Een paar weken geleden was Dorien jarig. Ze werd 6 jaar. Omdat wij toen niet konden komen en Dorien een week later ziek was, vieren we het vandaag. Het leuke is: we mogen onze eigen taartjes versieren! Douwe heeft daar geen tijd voor en eet het taartje zo wel op, zonder versiering. Bente heeft de smaak te pakken en werkt er twee naar binnen.

Daarna wordt er gepuzzeld. Bente is helemaal in haar element, want puzzelen kan ze. Ze helpt nu moeiteloos mee om puzzels van 100+ stukjes in elkaar te schuiven. Ongelooflijk. 'En nog een keer!'vrijdag, maart 03, 2006

Sneeuwpret

Het is deze week een paar keer raak: sneeuwpret! Hoewel het snel weer dooit, vinden de kinderen het prachtig. Douwe kijkt zijn ogen uit en zit een hele tijd voor het raam, op het stoofje, naar de dwarrelende vlokken te kijken. Bente maakt op de Beun een heuze sneeuwpop. Jammer genoeg is ie 's middags alweer gesmolten.