vrijdag, juni 15, 2007

In de ban van de Sneeuwman


Ik stuitte vandaag op Youtube op de integrale video van Ramond Briggs' "The Snowman" (27 min.) Ik heb het boek al vaak voorgelezen en jaren geleden hebben we deze animatie eens bij grootmoeder op tv gezien met kerst. Nu liet ik de film op de pc aan Douwe en later Bente zien. Ze werden bijna de computer in gezogen, zo gingen ze erin op. De film is al jaren oud, maar weet kijkers te binden tot het eind. En dat het geen kerst is maar midden juni mag de pret niet drukken.

maandag, januari 08, 2007

Douwe 2 jaar

Zondag 7 januari vierde Douwe alweer zijn tweede verjaardag. Hij was helemaal jarig! Het was een gezellig drukke dag met veel familie en vrienden. Douwe kreeg veel mooie cadeau's, waaronder... een echte Brum trapauto! (klik op de onderstaande foto's om ze te vergroten)


maandag, januari 01, 2007

Een mooi 2007!

Bente en Douwe wensen je een mooi en gezond 2007! We hebben genoten van een ontspannen kerstvakantie en waren onder de indruk van het vuurwerk.
Papa neemt zich voor om in 2007 weer wat meer te posten op de Bente & Douwe-blog. Kleine moeite, leuk voor later.

zaterdag, oktober 07, 2006

Dorst in water

Bente en Douwe zijn vanmiddag uitgenodigd op de verjaardag van neef Jasper. Hij wordt drie jaar! Zoals altijd hangen onze koters het eerste kwartier verlegen tegen ons aan, maar daarna gaan ze helemaal los met de Brio-trein van Jasper.
Als we rond half acht vertrekken, zitten ze nog met grote ogen op de achterbank. 'Donker! Donker!' zegt Douwe terwijl hij druk naar buiten wijst. Dan wordt het stil. Als we halverwege zijn, zegt Bente opeens: 'Mama, ik heb zo'n dorst in water! Ik kan het bijna niet meer ophouden!' Leg dan maar eens uit dat je haar niet aan het uitlachen bent...

woensdag, juni 28, 2006

Douwe kletst


Douwe kletst al maanden lekker, maar nu beginnen er ook woorden uit te komen die we echt kunnen verstaan. En dat is wel zo makkelijk! Soms maakt ie er wel heel wat anders van. Bente noemt ie 'Bappie', boom is 'beum' en draaien (op de schommel) heet 'daai'. 'Haaai' en 'doei' spreekt hij accentloos uit. En het geluid van de ezel in een boekje, kan hij erg goed. 'Iejaaaaaa'!

zondag, mei 28, 2006

Samen in bad


De nieuwe badkamer bevalt goed. We kunnen ons bijna niet meer voorstellen dat de kinderen een half jaar geleden nog samen in een klein teiltje zaten. Maar goed, ook dat werkte. Nu is het meestal een groot spetter- en schuimfestijn. Daarbij is Bente het grote voorbeeld van Douwe - alles wat zij doet, doet hij ook.

dinsdag, april 11, 2006

Fietsen zonder zijwieltjes

Tante Saskia, oom Gijs, Petter en Mikkel uit Noorwegen zijn in Nederland. Ze logeren deze dagen bij Grootmoeder, dus Bente, Douwe en mama brengen de dinsdag door in Maarsbergen. Bente claimt haar tante om met de prinsessen-Playmobil te spelen.

's Middags leert oom Gijs Bente fietsen zonder zijwieltjes, op een nieuw, groter fietsje dat mama bij Van Dijk koopt. Het gaat geweldig, alleen aan het remmen moeten we nog even werken. Detail. Bente is apetrots.
Douwe moet vooral erg wennen dat hij niet meer ziek is en dus ook niet meer de hele dag op schoot hoeft te zitten. Hij doorstaat een paar heftige driftbuien, zoals we die voorkort alleen van Bente kenden. Meneer groeit op!