Mathijs wint Kangoeroe wedstrijd

Doorn, 26 april 2002 - Mathijs heeft op 22 maart meegedaan aan de Kangoeroe Wiskunde Wedstijd op school. Dat is een wiskunde-toets die in heel Europa wordt gehouden en waar ieder jaar wel zestig miljoen deelnemers aan mee doen van de eerste en de tweede klas.
Mathijs hoorde deze week dat hij de eerste van de hele school is geworden, en heeft daarmee een Kangoeroe t-shirt gewonnen!

Mathijs: "Toen ik de toets ging maken was het erg spannend natuurlijk, want je zit met heel veel mensen in een lokaal en dan krijg je 30 vragen die je in 75 minuten moet beantwoorden. Het zijn vragen zoals: 
In een reservaat leven veel vrouwtjes kangoeroe's. Van deze vrouwtjes zijn er 25% lichtbruin en 75% donkerbruin. Van de lichtbruine heeft 50% een jong, van de donkerbruine heeft 20% een jong. Van alle vrouwtjeskangoeroe's hebben er 99 een jong. Hoeveel vrouwtjeskangoeroe's leven er in het reservaat? 
A. 99 
B. 240 
C. 300 
D. 340 
E. 360 

Ik ben de eerste van de hele school geworden en daarom heb ik nou een kangoeroe T-shirt gewonnen. Helaas is het een tweede klasser formaat omdat meestal de tweede klassers winnen dus dat wordt even groeien! 

Groetjes Mathijs!

  

  

 PS: het antwoord is E. 360

    
   

Op de website van de Kangoeroe Wiskundewedstrijd staan de winnaars van 2002 nog niet vermeld

  

Terug naar nieuwsoverzicht