Is Noorwegen het ideale vakantieland?

Houten, 13 oktober 2001 - Tijdens de vakantie-maanden heeft er een poll op de voorpagina van de Heynekrant gestaan met de vraag of Noorwegen het ideale vakantieland is. Op verzoek van Gijs (onze Noor uit de familie) is het tijd voor een diepgaande analyse van de uitslag.

Het is natuurlijk de vraag hoe betrouwbaar zo'n poll is... iedereen kan immers meedoen. En het lijkt er veel op dat de familie Breedveld de hele ┼sliveien heeft gevraagd om mee te stemmen. De uitslag is overigens dynamisch en kan nog steeds veranderen door te stemmen met de poll op deze pagina.

Vooral familie Breedveld maakt Noorwegen populair
Volgens de uitslag op 13 oktober, vindt 60% van de 33 stemmers dat Noorwegen het ideale vakantieland is vanwege de familie Breedveld. Dat is een grote meerderheid.
Volgens betrouwbare bron is dit nieuws inmiddels doorgedrongen tot het Noorse verkeersbureau voor toerisme. Zij hebben nieuwe folders laten drukken en Hagan direct opgenomen in hun promotiepakket. Er worden zelfs al speciale busreizen georganiseerd langs het huis van de familie Breedveld. Vreemde dametjes op het balkon zorgden deze zomer voor extra veel belangstelling. De kinderen van de familie Breedveld kunnen niet meer over straat zonder herkend te worden en Gijs heeft inmiddels een vermommingspakket aangeschaft om nog rustig naar zijn werk te kunnen.
Het is overigens opvallend dat met name de toeristen gek zijn op de familie Breedveld. Misschien heeft het te maken met de nuchterheid van de gemiddelde Noor, maar zij besteden veel minder aandacht aan deze familie.

 

  

    

klik hier voor een bezoek aan de Nederlandse site van het Noorse Verkeersbureau

  
  


  

Heynekrant Poll
  
Is Noorwegen het ideale vakantieland?


Ja! Ik hou van Noren
Ja! Vooral vanwege de familie Breedveld
Nee! Het is daar veel te koud
Ik hou niet van vakantie

Bekijk de tussenstand
Vakantie minder populair
18% van de stemmers houdt niet van vakantie, dus ook niet van Noorwegen. 12% vindt het te koud in Noorwegen en ziet het daarom ook niet als favoriet vakantieland.
Het Noorse verkeersbureau heeft de familie Breedveld ingeschakeld om iets te doen aan dit imago-probleem. In tv-commercials die deze winter wereldwijd worden uitgezonden, loopt de familie Breedveld in zwembroekjes en badpak door het besneeuwde Noorse bos, waarbij ze opgewekt tegen elkaar zeggen dat het eigenlijk helemaal niet zo koud is in Noorwegen.

Leuke Noren
9% (dat zijn slechts drie stemmers) gaat graag naar Noorwegen vanwege de leuke Noren. De meerderheid houdt het bij de familie Breedveld, die overigens steeds meer Noor worden, natuurlijk.

Terug naar nieuwsoverzicht