Donald, Kwik en Kwak op autotocht

Hagan, 6 oktober 2001 - Af en toe sturen de neven uit Noorwegen een tekening naar Nederland. Deze week werden Selma en Elco verrast met een tekening van Mikkel met het volgende bijschrift: "Donald Duck, Kwik en Kwak op autotocht, of eigenlijk zijn ze gewoon een rondje aan het rijden..". Maar waar is Kwek?

Wellicht is Kwek bezig om Oom Dagobert te helpen met het omwisselen van zijn guldens in euro-munten. Uit betrouwbare bron (Donald Duck nr. 38 - 2001) weten we dat Dagobert zijn pakhuis inmiddels heeft omgezet in euro's. De teleurstelling was groot toen hij besefte dat dit betekent dat zijn pakhuis half zo vol is... omdat 1 euro ongeveer twee gulden twintig waard is en tien muntstukken nemen veel minder plaats in dan tweeŽntwintig. Dat zwemt natuurlijk veel minder lekker, in zo'n halfvol pakhuis. Zijn oplossing is overigens eenvoudig: gewoon nog harder werken en nog meer geld verdienen, zodat zijn pakhuis net zo vol wordt als eerst.

Tekening van Mikkel


Mikkel: ga zo door met tekenen! Mama had natuurlijk helemaal niet hoeven op te schrijven wat het was, want dat zie je zo! 
De hele tekening kan je bekijken bij Heynekids.

    
  

Terug naar nieuwsoverzicht