Selma & Elco terug uit Canada

Houten
, 6 juli 2001 - Deze week zijn Selma en Elco alweer thuis gekomen van een geweldige vakantie naar Canada. Samen met Diederik, Victor, Coline en Mark brachten ze drie-en-een-halve week door aan de andere kant van de wereld. Een reis die vooral werd gekenmerkt door indrukwekkende tochten door de wilde natuur. 

De natuur is zo indrukwekkend, dat het de vraag is of dat met foto's is over te brengen. Natuurlijk zijn er wel heel veel foto's gemaakt en zodra die ontwikkeld zijn worden de mooiste in de Heynekrant gepubliceerd.
Het is de combinatie van geur (het ruikt 24 uur per dag naar verse dennen-toiletspray), weidse uitzichten en ongerepte natuur (dode bomen blijven daar gewoon in het bos liggen en begroeien weer met mos en nieuwe bomen... dat is pas een bos!) die de beleving zo bijzonder maakt.
  

  
Kanotocht, ontspanning en hiken
Het was ook vooral een zeer afwisselende vakantie waarbij het weer tegen alle verwachtingen in heel erg goed was. 
De eerste vijf dagen een kanotocht in het Bowron Lake Park (met kano's van Becker's Lodge) vervolgens een klein weekje de toerist uithangen in de Candese Rocky Mountains (rond Jasper) en de knallende uitsmijter: de West Coast Trail op Vancouver Island. 
Alles doorspekt met heel veel wildlife. Veel beren langs de weg gezien. Gelukkig niet bij de tent, want zolang je je aan alle regels houdt (eten 's nachts vier meter boven in de grond in een boom hangen) heb je geen last van beren. Verder ook mooses, herten, walvissen langs de kust, otters, zeehonden en -leeuwen en eagles.  

Een uitgebreider verslag van deze trip volgt later deze week, samen met de foto's.

Terug naar nieuwsoverzicht