Opsporing verzocht: Bloempje vermist

  
Doorn, 10 oktober 2000 - Sinds zondagavond 21.00 uur is de hamster Bloempje te D. verdwenen uit haar verblijfsplaats.  Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

Zondagavond om 21.00 uur wilde Mej. M.K. te N. de hamster ‘Bloempje” van eigenaar J.S.K. te D. van dichtbij bekijken. Her verblijf van het overdadig gevulde beestje was netjes gesloten. Er was echter geen teken dart het huisje bewoont was. A.A.K.H. te D. gaf de suggestie tegen het huisje aan te tikken, maar dat mocht niet baten. Vervolgens werd het dak van de behuizing gesloopt, nog steeds geen spoor. Dat was voor de heer E.K. te D. reden om het hele verblijf te doorzoeken echter zonder spoor.

Waar is Bloempje? 
Er wordt gedacht aan een misdrijf. 
Mej. K.C.K. te D. heeft opheldering gevraagd aan ‘Soepie’ Volgens haar vertaling heeft hij Bloempje niet opgegeten. Toch is deze je-weet-wel-kater de hoofdverdachte. 

Vragen die tot opheldering kunnen leiden:

  •  Wie heeft Bloempje nog gezien of gehoord na donderdagmiddag 16.00 uur?

  • Wie heeft de kooi open zien staan en hem vervolgens dicht gedaan, zonder te controleren of bloempje aanwezig was?

  • Wie heeft er sporen gevonden van een overdadige maaltijd?

  • Wie heeft er verder nog iets gezien of gehoord wat zou kunnen leiden tot het oplossen van dit delict?

 
 


reconstructie-tekening Bloempje

Signalement van bloempje: Bloempje is een Goudhamster, wit met lichtbruine haren, donkere kraaloogjes. Bovenmatig dik. Hij is een bejaarde oude vent van 2 jaar, hij bevuilt zijn eigen slaapvertrek. Eet alles wat los en vast zit en heeft de gekke gewoonte om de hand te bijten die hem voert.
Verder vindt hij het leuk om Eddie te storen met hinderlijke geluiden tijdens het televisie kijken hetgeen zou kunnen duiden dat hij niet houdt van zulk oppervlakkig vermaak.

Neem contact op met Jochem Koornneef, die wel wist dat hij binnenkort afscheid moest nemen van zijn huisdiertje, maar hem een eervolle begrafenis wil geven.
  
(ingezonden door Akke en Jochem Koornneef)

 

Terug naar nieuwsoverzicht